Stucwerk

Sierpleister

Sierpleister is een populair materiaal voor afwerking van muren. Sierpleister is een mix van hechtmiddel en kleine steentjes, hierdoor ontstaat een korrelige structuur. Hoe dikker de korrels, hoe grover de uiteindelijke structuur op de muur. De kleur is vrij te kiezen en wordt aan het sierpleister toegevoegd.

Wij werken met verschillende soorten sierpleisters, zoals Structuurpleister, Barokpleister, Granol (groef) en de Spachtelputz. Door de juiste keuze sierpleister kan het zowel buiten als binnen worden aangebracht. Het voordeel is dat de sierpleisters afwasbaar en stootvast zijn. Bovendien is sierpleister elastisch en flexibel, waardoor het een ideale afwerkingsmethode is.

Voor nadere informatie over onze collectie sierpleisters kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons.DVL van Loon

Veel meer keuze

 

Glad pleisterwerk

Als u wanden glad wil afwerken zodat deze geschilderd kunnen worden, dan kunt u natuurlijk kiezen voor glad pleisterwerk. Glad pleisterwerk is geschikt voor binnenmuren, waarbij we de dikte kunnen laten variƫren tussen 2 en 10 mm. Dit is ideaal bij ruw metselwerk of restauratie van oude stuclagen. Alle oneffenheden in de muur worden weggewerkt met glad pleisterwerk. Zelfs uw plafonds kunnen wij voorzien van glad pleisterwerk, zodat ook die er weer uitzien als nieuw.

Betonlook

De nieuwe trend in stucwerk is de betonlook. Veel mensen houden van het stijlvolle, robuuste en industriƫle karakter van betonlook. Het gaat hier om een strakke en exclusieve stilering van uw wanden. U zit overigens niet vast aan de grijze kleur die vaak met beton wordt geassocieerd. Wij kunnen het stucwerk met betonlook ook in andere kleuren aanbrengen. Het voordeel van de betonlook is dat de wanden na behandeling met een laag olie of lak waterafstotend wordt. De wanden worden daardoor makkelijk te reinigen. Hierdoor is betonlook ook een zeer geschikte afwerklaag in uw keuken of badkamer. Maar u kunt het natuurlijk ook op smaakvolle wijze in uw woonkamer of elders in huis toepassen.

Schuurwerk

Als u een geschikte afwerklaag zoekt voor natte ruimten, zoals de badkamer, dan is schuurwerk een zeer geschikte optie vanwege de goede vochtregulerende eigenschappen. Schuurwerk is een gipslaag die met een dikte van ongeveer 5 mm wordt aangebracht op de wanden of plafonds. De laag wordt in een wild verband geschuurd, waarna het materiaal helder wit opdroogt en geen verdere bewerking of verlaag behoefd.

Lijsten en Ornamenten

Met smaak geplaatste ornamenten of lijsten aan uw plafond bereikt u een hoge mate van perfectie in uw woonkamer of slaapkamer. Vaak worden lijsten en ornamenten toegepast in traditionele woningen, maar ook in een modern interieur kan er nog een enorme verbetering in de uitstraling worden bereikt.

Raapwerk

Als u stevige onregelmatigheden in uw wanden weer vlak en strak wilt maken, dan kiest u voor raapwerk. De raapwerklaag kan wel tot 20 mm dik worden aangebracht. Zelfs scheve muren kunnen met raapwerk worden gecorrigeerd. Omdat raapwerk ook goede vochtregulerende eigenschappen heeft, kan het goed worden toegepast in badkamers, maar ook bijvoorbeeld in kelders.